طلاق از طرف زن

مراحل و شرایط طلاق از طرف زن

مطابق با قانون فقهی کشور، در ایران حق طلاق با زوج می باشد. همین موضوع موجب شده تا طلاق از طرف زن با سختی های فراوانی همراه شود و بانوان در بسیاری از مواقع برای طلاق گرفتن از حق و حقوق خودشان بگذرند. البته نباید از این موضوع غافل شد که در عقدنامه شرایطی تعیین شده که بانوان در صورت اثبات آن ها می توانند طلاق بگیرند. با این وجود در بسیاری از مواقع دلیل طلاق مشکل دیگری بوده و همین موضوع طلاق را برای بانوان سخت و پیچیده می کند.

به همین دلیل است که در پرونده های طلاق از بانوان متقاضی درخواست می شود تا همسرشان را برای طلاق توافقی راضی کنند. البته در بسیاری از مواقع این اتفاق نمی افتد و همسر آن ها راضی به طلاق نمی شوند. به همین دلیل در ادامه قصد داریم شما را با هر آنچه لازم است در رابطه با شرایط و مراحل طلاق از طرف زن بدانید، به طور کامل آشنا کنیم.

مراحل و شرایط طلاق از طرف زن

مهم ترین دلایل درخواست طلاق از طرف زن

درخواست طلاق از طرف زن می تواند به دلایل مختلفی مطرح شود. متاسفانه امروزه دلایل زیادی وجود دارند که زندگی را به کام زن ها زهر می کنند و آن ها را وادار به طلاق می نمایند. بسیاری از بانوان برای نجات خود و فرزندانشان درخواست طلاق می کنند. بنابراین بانوانی که قصد دارند درخواست طلاق کنند، در ابتدا نیاز دارند تا دلایلی که زن می تواند با استناد به آن ها درخواست طلاق کند را بشناسند. این دلایل عبارتند از:

  • زمانی که شوهر دارای اعتیاد مضر است.
  • در صورتی که شوهر حداقل شش ماه نفقه زن را نپرداخته باشد.
  • هنگامی که مرد بچه دار نمی شود.
  • زمانی که مرد به دلایل مختلفی زندگی مشترک خود را ترک کرده باشد.
  • هنگامی که شوهر بدون اطلاع و رضایت همسر خود، مجدد ازدواج کرده است.
  • در صورتی که شوهر در زندان باشد و دوران محکومیت او بیشتر از 5 سال باشد.
  • زمانی که شوهر برای یک مدت طولانی نتواند مسکن تهیه کند.
  • عدم برقراری رابطه جنسی با همسر برای یک مدت طولانی
  • اگر مدارکی ارائه شوند که نشان دهنده خیانت همسر باشند.
  • در صورتی که شوهر بدون دلیل همسر خود را بلاتکلیف رها کند.
  • داشتن مشکلات زناشویی به دلیل اینکه شوهر دچار مشکل می باشد.
  • اگر مرد دچار سوء رفتار (توهین، ضرب و جرح و …) است.
  • اگر مرد بیماری های مقاربتی دارد.
  • هنگامی که شوهر به یک بیماری سخت علاج و یا لاعلاج مبتلا باشد.
  • داشتن رابطه مشروع شوهر
  • تقاضای رابطه جنسی خطرناک و غیر متعارف از طرف شوهر
  • دوری زوج از یکدیگر برای یک مدت طولانی
  • و …

مهم ترین دلایل درخواست طلاق از طرف زن

مراحل طلاق از طرف زن

همانطور که گفته شد طلاق از طرف زن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بنابراین در صورتی که هر کدام از مشکلات فوق رخ دهند، زوجه می تواند به دفاتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کرده و درخواست طلاق دهد. نکته قابل توجه این است که درخواست طلاق باید با ادله محکمه پسند همراه باشد. از آنجایی که در قانون فقهی حق طلاق با مرد می باشد، ارائه مدارک محکم برای قبول درخواست طلاق بسیار ضروری است.

پس از ثبت الکترونیکی درخواست طلاق از طرف زن، دفاتر قضایی درخواست را به دادگاه خانواده ارجاع می دهند. در اولین مرحله به کمک شورای حل اختلاف و بهزیستی جلسه ای برگزار می شود تا زوجین با یکدیگر سازش کنند. در صورتی که طی این جلسات مشاوره نظر متقاضی تغییر نکند و مجدد روی درخواست خود پافشاری کند، دادگاه رسمی برگزار می شود. در این دادگاه تمام شواهد و مدارک ارائه شده توسط زوجه مورد بررسی قرار می گیرند. در صورتی که زن بتواند مدارک محکمی به دادگاه ارائه نماید و شاهدانی را معرفی کند که حرف های او را تایید می کنند، سریع تر می تواند طلاق بگیرد.

در صورتی که درخواست طلاق از طرف زن با مطالبه مهریه و حضانت فرزندان همراه باشد، روند دادگاه پیچیده تر خواهد شد. زن باید برای دریافت حضانت فرزندان اثبات کند که مرد صلاحیت نگهداری از فرزندان او را ندارد. همچنین باید مدارکی ارائه کند که نشان می دهند او توانایی مالی لازم برای نگهداری از فرزندانش را دارد.

مراحل درخواست طلاق از طرف زن

شرایط لازم برای رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن زمانی امکان پذیر است که او بتواند یکی از دلایل طلاق را اثبات نماید. با این وجود پیچیدگی های فراوان این مسیر موجب شده تا اکثر بانوانی که قصد طلاق دارند، بخواهند شرایط را با طلاق توافقی پیش ببرند. بسیاری از این افراد در ازای بخشیدن مهریه و … شوهر خود را راضی می کنند تا طلاق به صورت توافقی انجام شود.

نکته بسیار مهم در رابطه با طلاق از طرف زن اثبات یکی از 12 شرط ذکر شده در عقدنامه می باشد. معمولا شرایط زن باید به یکی از این 12 شرط نزدیک باشد، تا بتواند برای طلاق درخواست تنظیم نماید. به طور کلی بر اساس ماده 1130 در قانون مدنی، شرایطی وجود دارند که زندگی را برای زوجه سخت و مشقت بار می کنند. در صورتی که زوجه یکی از این شرایط را داشته باشد، قانون به او اجازه می دهد تا برای طلاق اقدام نماید. به طور مثال زن اگر مردی دچار اعتیاد باشد و این اعتیاد منجر به آسیب جسمی او شود، زوجه می تواند درخواست طلاق کند. اگر زوج اعتیاد داشته باشد اما هیچ آسیبی به جهت معتاد بودن او به خانواده وارد نشود، دادگاه درخواست طلاق را رد خواهد کرد.

شرایط لازم برای رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن به همراه درخواست مهریه و حضانت فرزندان

در بسیاری از مواقع زوجه نمی تواند همسر خود را برای انجام طلاق توافقی راضی کند. از طرفی او درخواست مطالبه مهریه و دریافت حضانت فرزندان خود را دارد. در این شرایط روند رسیدگی به پرونده طلاق از طرف زن بسیار پیچیده خواهد شد. در مرحله اول زوجه باید بتواند دادگاه را قانع کند که شرایط مشقت باری دارد و مطابق با ماده 1130 زندگی خود را به سختی می گذراند. در این صورت می تواند علاوه بر درخواست طلاق، مهریه خود را نیز مطالبه کند.

در مرحله بعدی اگر در کنار درخواست طلاق، خواهان حضانت فرزندان خود باشد باید مدارکی ارائه کند که نشان می دهند پدر صلاحیت نگهداری از فرزندان خود را ندارد. به طور مثال در صورتی که زوجه بتواند یکی از شرایط زیر را اثبات نماید، می تواند از پدر سلب حضانت کند.

  • پدر از مواد مخدر توهم زا استفاده می کند و در این شرایط اراده ای روی رفتار خود ندارد.
  • او قادر به تامین مسکن و یا هزینه های روزانه فرزندان خود نیست. (باید طی زمان غیر متعارف این شرایط ثابت بماند.)
  • پدر اجازه تحصیل به فرزندان را نمی دهد و یا آن ها را مورد آزار جسمی قرار می دهد.
  • فرزندان خود را مجبور به انجام کارهای غیر متعارف مانند دستفروشی در خیابان، خرید مواد مخدر و … می کند.
  • و …

در صورتی که زوجه بتواند در زمان طلاق یکی از شرایط فوق را اثبات کند، می تواند حضانت فرزندان را از پدر سلب نماید. نکته قابل توجه این است که در ادامه او باید ثابت کند که خودش صلاحیت و توانایی نگهداری از فرزندانش را دارد. در اولین قدم مادر باید مدارکی که نشان دهنده سلامت روحی و روانی او می باشند را به دادگاه ارائه دهد. پس از آن نیاز است تا مادر مدارکی ارائه نماید که نشان می دهند او از نظر مالی نیز قادر به نگهداری از فرزندان خود می باشد. داشتن شغل ثابت با درآمد متعارف، توانایی تامین مسکن و … از مواردی هستند که در این رابطه مورد بررسی قاضی قرار می گیرند.

طلاق از طرف زن به همراه درخواست مهریه و حضانت فرزندان

اهمیت حضور وکیل در پرونده طلاق از طرف زن

زمانی که درخواست طلاق توسط زوجه مطرح می شود، به او توصیه می گردد تا حتما از یک وکیل حرفه ای کمک بگیرد. همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، اختیار مرد در طلاق موجب شده تا شرایط طلاق از طرف زن بسیار سخت و پیچیده شود. به طور کلی زوجه تنها با اثبات شرایط مندرج در ماده 1130 از قانون مدنی می تواند برای طلاق اقدام کند. اگر این درخواست با مطالبه مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … نیز همراه باشد، پیچیدگی آن دو چندان خواهد شد.

اگر روند ثبت و رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن توسط یک وکیل حرفه ای انجام شود، احتمال موفقیت در پرونده بیشتر خواهد شد. به طور کلی وکیل نسبت به شرایط طلاق اطلاعات بیشتری دارد. از طرفی او روی تمام قوانین و شرایط طلاق از طرف زوجه مسلط بوده و می تواند به شما کمک کند تا مدارک محکم تری به دادگاه ارائه نمایید.

بر اساس آمار به دست آمده از پرونده های طلاق از طرف زن، بانوانی که صفر تا صد رسیدگی به پرونده را به وکیل سپردند، درصد موفقیت بالاتری داشتند. به طور کلی حضور وکیل می تواند احتمال موفقیت در دادگاه را به شدت افزایش دهد. از طرفی روند رسیدگی به پرونده سرعت بیشتری پیدا می کند. با توجه به این موضوع اگر برای زمان، اعصاب، انرژی و آینده خود ارزش قائل هستید، بهتر است بدون وکیل وارد این پرونده نشوید.

اهمیت حضور وکیل در پرونده طلاق از طرف زن

جمع بندی

در نهایت باید گفت که امروزه شرایط مختلفی وجود دارند که زندگی را برای زوجه سخت و طاقت فرسا می کنند. در این صورت قانون طلاق از طرف زن را امکان پذیر کرده است. با این وجود در صورتی که زوجه نتواند شرایط لازم برای طلاق را در دادگاه اثبات کند، قاضی درخواست او را رد خواهد کرد. به همین دلیل است که حضور وکیل در پرونده های طلاق از سمت زوجه بسیار حائز اهمیت می باشد. وکیل تسلط بالایی روی شرایط دادگاه بدوی، خانواده و دیوان عالی کشور دارد. این موضوع موجب می شود تا در تمام مراحل رسیدگی به پرونده، روی شرایط تمرکز داشته باشد و قاطعانه عمل کند.

سوالات متداول

سوالات متداول زیادی وجود دارند که در رابطه با شرایط و مراحل رسیدگی به پرونده های  طلاق از طرف زن پرسیده می شوند. برخی از این سوالات به شرح زیر می باشند.

برای ثبت درخواست طلاق از طرف زوجه به چه مدارکی نیاز است؟

  • شناسنامه به همراه کارت ملی زوجه
  • سند ازدواج و یا یک رونوشت از آن که توسط دفترخانه عقد تنظیم شده است.
  • وکالتنامه طلاق (در صورتی که مراحل رسیدگی به پرونده توسط وکیل انجام می شوند.)
  • مدارک اثبات کننده یکی از شرایط طلاق

مراحل کلی طلاق از طرف زن کدامند؟

  • تنظیم درخواست طلاق در دفتر خدمات قضایی الکترونیک
  • ارجاع پرونده و درخواست طلاق به دادگاه خانواده
  • اثبات دلیل طلاق در دادگاه
  • در صورت رد درخواست، زوجه می تواند درخواست تجدیدنظر کند.
  • برگزاری دادگاه تجدیدنظر
  • رای حکم نهایی دادگاه
  • مراجعه به دفتر رسمی طلاق (در صورت قبول درخواست زوجه توسط قاضی)

زمان لازم برای طی شدن مراحل طلاق از طرف زن چقدر است؟

با توجه به پیچیدگی های فراوان این پرونده، باید اعلام کرد که در صورت عدم طلاق توافقی و با توجه به مطالبه های زوجه زمان رسیدگی به این پرونده متفاوت خواهد بود. با این وجود از زمان ثبت درخواست طلاق تا زمان جاری شدن صیغه طلاق ممکن است چند ماه الی چند سال زمان لازم باشد.

چه شرایطی روند رسیدگی به پرونده طلاق را سریع تر می کنند؟

  • در صورتی که حق طلاق با زوجه باشد.
  • زمانی که بتوان یکی از شرایط عسر و حرج در ماده 1130 مربوط به قانون مدنی را اثبات نمود.
  • اگر اسناد محکمی برای اثبات یکی از شرط دوازده گانه عقد وجود داشته باشد.

سریع ترین روش برای طلاق از طرف زوجه کدام است؟

حضور یک وکیل خانواده در کنار زوجه می تواند روند رسیدگی به پرونده را بسیار تسریع نماید. از طرفی وکیل خانواده با تسلط بالایی که روی شرایط و مدارک لازم در دادگاه خانواده دارد، می تواند شرایط دادگاه را به بهترین نحو پیش ببرد. موسسه حقوقی یو وکیل یکی از حرفه ای ترین موسسات حقوقی است که می تواند رسیدگی به پرونده طلاق از طرف زن به زوجه کمک کند. از طرفی این موسسه امکان بهره مندی از مشاوره حقوقی را نیز برای متقاضیان و موکل های خود فراهم کرده است. پشتیبانی و پاسخگویی 24 ساعته توسط کارشناسان حرفه ای و متخصص از دیگر ویژگی های این موسسه محسوب می شود. بنابراین در هر زمان و مکانی که هستید، می توانید برای دریافت پاسخ سوالات خود با کارشناسان یو وکیل تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا